Επεισόδια και προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες

Ένταση σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά την μαζική πορεία για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ της Παρασκευής.

Δείτε επίσης:

Επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Ομάδες ατόμων πέταξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα, με τις δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν στήσει φραγμό για να εμποδίσουν την πρόσβαση στα πανεπιστήμια, να τους απωθούν στην Καμάρα και στα γύρω στενά, κάνοντας χρήση χημικών.

ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύμφωνα με το thesstoday.gr η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι η πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και σε αυτή συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, συνδικάτα, κινήσεις και οργανώσεις. Στην κεφαλή της ήταν το μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών Αντιστασιακών 1967-1974. Mπλοκ φοιτητών, πέρασε μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή, κρατώντας κόκκινες και παλαιστινιακές σημαίες και φώναξε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Οι διαδηλωτές έκαψαν δύο σημαίες των ΗΠΑ.

Συλλογικότητες περνώντας από το προξενείο, φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και άναψαν πυρσούς.

Προσαγωγές στην Πάτρα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8:00 το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Πάτρας, μετά την πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Ένταση στην Πάτρα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο
thebest.gr

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στη διασταύρωση της Ρήγα Φεραίου με την Γεροκωστοπούλου, σύμφωνα με το thebest.gr.

Δεκάδες μολότοφ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης δημιούργησαν μια ασφυκτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τρεις προσαγωγές ατόμων που φέρονται να έκαναν ρίψεις μολότοφ. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί δύο μαζικές συγκεντρώσεις στην Πάτρα, για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε έξω από το εργατικό κέντρο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ η δεύτερη συγκέντρωση είχε αφετηρία έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, στη οδό Κορίνθου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί